ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog δημιουργήθηκε για να καταθέτετε τις απόψεις σας που αφορούν στις γιρλάντες χειρός.
Οι κοινωνιολογικές
και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος θα είναι χρήσιμες.
Αναρτούνται όλα τα ενυπόγραφα σχόλια.
To blog ανήκει στην Λέσχη Φίλων Εύχαντρου www.efhantron.com

Πέμπτη, Ιουνίου 23

Ανακοίνωση Έκθεσης



Ηεταιρία  ΕΥΧΑΝΤΡΟΝ θα συμμετέχει με τις δημιουργίες της («κομπολόγια»  και κοσμήματα τέχνης), έργα του Τάσου Θωμαΐδη, σε έκθεση, στον αύλειο χώρο  του παραδοσιακού αρχοντικού του φιλότεχνου ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση  Παπαδημητρίου στους Γόννους της Λάρισας.
Εκεί  επί 21 χρόνια παρουσιάζουν τα έργα τους εικαστικοί  καλλιτέχνες.

Το ζεύγος έχει στόχο τη δωρεά έργων τέχνης σε Πινακοθήκη της Κοινότητας των Γόννων ή των Αμπελακίων.  

Εγκαίνια Σάββατο  2 Ιουλίου. Ώρα: 21.00. Διάρκεια έκθεσης έως 9 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 8-11μ.μ. Τηλέφωνα  6944 169832, 6978-579508.
Για περισσότερα στην ιστοσελίδα του Larissa Net


Θεραπευτικά Εύχαντρα (Κομπολόγια)


Χ ρήσιμο για όλους είναι να ξέρουμε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά, μεταξύ του να χαϊδεύουμε ένα κεχριμπαρένιο εύχαντρο (κομπολόι) που το απαρτίζουν εξαρτήματα από ασήμι και χρυσό δουλεμένα στο χέρι όπως ένα  κόσμημα, και του να «βροντοχτυπάμε τις χάντρες» ενός πλαστικού κομπολογιού με σκοινάκι δεμένο κόμπο.
  Όταν βροντοχτυπάμε το πλαστικό κομπολόι, δηλώνουμε στο περιβάλλον ότι είμαστε φτωχοί, κακόγουστοι, απολίτιστοι και μιμούμεθα τη συνήθεια του υπόκοσμου και των λαϊκών τύπων που «βροντοχτυπούν τις χάντρες» για να δείχνουν το βάρος της μαγκιάς τους.
Υπόψη, ότι όταν βροντοχτυπάμε τις χάντρες ο οργανισμός μας μπαίνει σε φάση έντασης! Ο δε ήχος από το τάκα-τάκα είναι άκρως ενοχλητικός σε όσους τον ακούν. Ενώ όταν  χαϊδεύουμε ένα κεχριμπαρένιο ή από κρυστάλλους εύχαντρο, χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα και το σώμα. Τότε οδηγούμεθα σε ενδοσκόπηση και διαλογισμό. Ενεργοποιούνται η ενόραση, η διαίσθηση και η δημιουργική μας φαντασία. Παίρνουμε θετική ενέργεια  η οποία ισορροπεί τα ιόντα του οργανισμού μας και νιώθουμε ευεξία. Στην ίδια κατάσταση περιερχόμαστε και όταν χαϊδεύουμε εύχαντρα από φυσικούς κρυστάλλους.
  Οι κρυσταλλοθεραπευτές (εναλλακτικοί γιατροί) καθώς και οι σοβαροί αστρολόγοι, συνιστούν να κρατάμε φυσικούς κρυστάλλους, διότι αυτοί λειτουργούν σα φάρμακα στον οργανισμό μας καθώς και σαν αρωγοί στις καθημερινές μας προσπάθειες.
  Βεβαίως, η γνώση, το ήθος και η δράση καθορίζουν τις τύχες της ζωής μας! Όμως, οι κρύσταλλοι, οι «δάσκαλοι του φωτός»,  που η μητέρα γη απλόχερα μας προσφέρει,  βοηθούν αποφασιστικά στο να κάνει ο νους μας σωστές επιλογές και να μας κατευθύνει  στο φως της αλήθειας, στο δρόμο του ήλιου του νοητού, της αγάπης,  της υγείας και της σωτηρίας  από τα πάθη και τις αδυναμίες μας.  Για περισσότερα περί κρυστάλλων στις Θεραπευτικές Χάντρες.
 
  Η εταιρία ΕΥΧΑΝΤΡΟΝ γνωρίζοντας τα ευεργετήματα των κρυστάλλων και τους συνδυασμούς που προτείνουν οι κρυσταλλοθεραπευτές για καλύτερη υγεία, ευμάρεια, έρωτα,ψυχική γαλήνη κ.ά., δημιούργησε νέα θεραπευτικά εύχαντρα που ανταποκρίνονται σε αυτές τις  ανάγκες, για άντρες, γυναίκες και παιδιά.
  Αρκετοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν κομπολόγια επειδή είναι μπλοκαρισμένοι από την προκατάληψη που λέει ότι το κομπολόι είναι αξεσουάρ των αργόσχολων και του υποκόσμου. Σήμερα  όμως, υπάρχει η κόκκινη διαχωριστική γραμμή που είναι χαραγμένη μεταξύ των προαναφερόμενων τύπων και ημών, αφού εμείς ποτέ δεν «βροντοχτυπάμε χάντρες», παρά μόνο χαϊδεύουμε εύχαντρα-πραγματικά θεραπευτικά κοσμήματα.
  Είναι θετική κοινωνική προσφορά να διαδίδουμε τον χρήσιμο και πολιτισμένο τρόπο χρήσης των κομπολογιών και να καταπολεμάμε το βροντοχτύπημα.
Μπορούμε να χαϊδεύουμε εύχαντρα όταν περπατάμε, όταν διαβάζουμε, όταν συζητάμε. Επίσης στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη συναυλία, στην τηλεόραση, ακόμη και όταν κοιμόμαστε.