ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog δημιουργήθηκε για να καταθέτετε τις απόψεις σας που αφορούν στις γιρλάντες χειρός.
Οι κοινωνιολογικές
και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος θα είναι χρήσιμες.
Αναρτούνται όλα τα ενυπόγραφα σχόλια.
To blog ανήκει στην Λέσχη Φίλων Εύχαντρου www.efhantron.com

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ


  
Σ
την τηλεοπτική εκπομπή «Στην υγειά μας» με το Σπύρο Παπαδόπουλο, της 11ης Φεβρουαρίου 2012, κάποιος προσκεκλημένος προκειμένου να πείσει ότι από τους Έλληνες ξεκίνησαν τα πάντα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι στην αρχαία τοιχογραφία στη Θήρα της Σαντορίνης η γιρλάντα που κρατάει η καλοντυμένη κυρία είναι κομπολόι!
   Ε όχι και κομπολόι κύριε τάδε, κολιέ είναι.  Εάν ο κύριος ήταν αρχαιολόγος θα καταλάβαινε ότι μία κυρία τόσο κομψά ντυμένη και χτενισμένη, με τις θηλυκότατες καμπύλες και τον εκπέμποντα από την όλη εικόνα ερωτισμό, ούτε θρησκευόμενη είναι που κρατάει κομπολόι προσευχών, ούτε ψευτόμαγκας που «βροντοχτυπάει τις χάντρες».
  Εάν στην αρχαιότητα υπήρχε κομπολόι, θα είχε αποτυπωθεί στα αρχαία αγγεία, σε ψηφιδωτά και αλλού. Όμως δεν το συναντάμε πουθενά. Φαίνεται ότι ο εθνικισμός του κυρίου τον υποχρεώνει να  ξεχνάει ότι οι Έλληνες εκείνου του καιρού δεν έχουν καμία σχέση με εμάς τους ελληνοχριστιανούς που περάσαμε δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια σκλαβιάς τα οποία μας μετάλλαξαν.  
  Επίσης ο κύριος ξέχασε  ότι οι αρχαίοι απέναντι στους θεούς τους δεν ένιωθαν δούλοι και μηδενικά, αλλά κάποιες φορές συνευρίσκονταν και ερωτικά. Ξεχνάει ότι στις θρησκευτικές λατρείες κυριαρχούσαν οι φαλλοί, τα τραγούδια, τα λουλούδια, το φαγοπότι, η μέθη και τα επακόλουθα που ζητούσαν ο Βάκχος και οι μαινάδες και όχι αυτά που ζητά ο χριστιανισμός, ο οποίος θέλει τον άνθρωπο δούλο, στερημένο, συμβιβασμένο και απρόσωπο, που περιμένει τη λύτρωσή του μέσω των προσευχών που κάνει με τα κομπολόγια του (κομποσκοίνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: