ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog δημιουργήθηκε για να καταθέτετε τις απόψεις σας που αφορούν στις γιρλάντες χειρός.
Οι κοινωνιολογικές
και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος θα είναι χρήσιμες.
Αναρτούνται όλα τα ενυπόγραφα σχόλια.
To blog ανήκει στην Λέσχη Φίλων Εύχαντρου www.efhantron.com

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Αυτό είναι το εύχαντρο

Σχεδιαστής των κοσμημάτων και των εύχαντρων
είναι ο Τάσος Θωμαΐδης
Εύχαντρο είναι το σύγχρονο ελληνικό θεραπευτικό κόσμημα. Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την νέα εταιρία  ΕΥΧΑΝΤΡΟΝ που προέκυψε από την συγχώνευση της επιχείρησης ΑΧΤΙΔΑ κοσμήματα τέχνης και του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΟΥ που είχε
δημιουργήσει τη Λέσχη Φίλων Κομπολογιού η οποία μετονομάστηκε σε Λέσχη Φίλων Εύχαντρου. 
Τα μέλη της Λέσχης είναι κήρυκες της αντίληψης ότι το εύχαντρο δεν είναι το επονομαζόμενο κομπολόι, του οποίου «βροντοχτυπάμε τις χάντρες», μιμούμενοι τους ψευτόμαγκες που με το βροντοχτύπημα δηλώνουν στο περιβάλλον την παρουσία τους και το βάρος της μαγκιάς τους, αλλά είναι το περίτεχνο κόσμημα που χαϊδεΥουμε!!! Αυτό αποτελείται από χάντρες κεχριμπαριού, ημιπολύτιμων λίθων, κοραλλιών κ.ά. Από μεταξένια φούντα και εξαρτήματα από  ευγενή μέταλλα (ασήμι, χρυσό, πλατίνα) διακοσμημένα με ελληνικά μοτίβα εμπνευσμένα κυρίως από ό, τι ελληνικό δημιουργήθηκε διαχρονικά.
Το εύχαντρο είναι απαραίτητο κόσμημα για άντρες, γυναίκες και παιδιά αφού χρησιμοποιείται ως :
  •  Πηγή θεραπείας. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το κεχριμπάρι και οι φυσικοί κρύσταλλοι, διαθέτουν θετική ενέργεια, η οποία έχει χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Το κεχριμπάρι και οι φυσικοί κρύσταλλοι εξισορροπούν τα ιόντα του οργανισμού μας,  διώχνουν το στατικό ηλεκτρισμό και γενικά βοηθούν στην ίαση διαφόρων ασθενειών.
  • Αγχολυτικό. Το επαναλαμβανόμενο χάδι στις χάντρες και στη φούντα, μας ηρεμεί, μας αγχολύει και μας τέρπει.
  • Αντιστρές, αφού το μασάζ των ακροδαχτύλων μας πάνω στις χάντρες, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.
  • Αντικείμενο που απασχολούμε τα χέρια μας. Δίνουμε έτσι διέξοδο σε αμηχανίες και εκνευρισμούς παράλληλα εξασκούμε την επιδεξιότητά μας!
  • Διώκτης κακών συνηθειών, κόβουμε το τσιγάρο και άλλες κακές συνήθειες.
  • Χώρος εικαστικής έκφρασης. Αφού οι δημιουργίες μας εκφράζουν την αισθητική και την κουλτούρα μας.
  • Ατραπός δημιουργικής φαντασίας. Είναι επιστημονικά παραδεκτό ότι εάν επαναλαμβάνουμε πολλές φορές και διαδοχικά το ίδιο χάδι στις χάντρες από φυσικά υλικά και παράλληλα εστιάζουμε τη σκέψη μας σε μια ιδέα, τότε ενεργοποιείται το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και αφυπνίζεται η ενόραση, η διαίσθηση και η δημιουργική φαντασία!
  • Μέσο έκστασης αφού το χάδι πάνω στις χάντρες και στη μεταξένια φούντα λειτουργεί όπως το μαλακό πανάκι ή το χνουδωτό αρκουδάκι στα μωρά, που τα χαϊδεύουν, εκστασιάζονται και κοιμούνται.
  • Συλλεκτικό έργο τέχνης, εφόσον είναι περίτεχνο.
  • Φυλαχτό, εφόσον φέρει σύμβολα πίστης και καλής τύχης.
  • Σύμβολο κύρους και πλούτου. Όταν είναι προκλητικά περίτεχνο, μοναδικό, εξαιρετικό, εντυπωσιακό, συλλεκτικό!
  • Καθρέφτης της προσωπικότητας μας. Αφού η γιρλάντα που κρατάμε δείχνει την αισθητική, την κουλτούρα, το ήθος και την οικονομική μας ευχέρεια!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ομοιογένεια, η ομοιομορφία, η συμμετρία και η λεία επιφάνεια των χαντρών και εξαρτημάτων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το εύχαντρο αγχολυτικά, σαν ατραπός δημιουργικής φαντασίας, μέσο έκστασης κτλ.
Τα εύχαντρα και τα κομπολόγια δεν πρέπει να έχουν ανωμαλίες και αιχμές, διότι όταν τα κρατάμε μπορεί να κόψουμε τα χέρια μας ή όταν τα έχουμε στην τσέπη μας να τη σκίσουν.
Αρκετοί «δημιουργοί» που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά από μόδα και κερδοσκοπία ασχολούνται με αυτό, αντί «οι δημιουργίες τους» να είναι τρυφερά ερωτικά κοσμήματα είναι επιθετικά όπλα.