ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog δημιουργήθηκε για να καταθέτετε τις απόψεις σας που αφορούν στις γιρλάντες χειρός.
Οι κοινωνιολογικές
και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος θα είναι χρήσιμες.
Αναρτούνται όλα τα ενυπόγραφα σχόλια.
To blog ανήκει στην Λέσχη Φίλων Εύχαντρου www.efhantron.com

Δευτέρα, Ιανουαρίου 9

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΓΙΔΑ



Υπενθυμίζουμε ότι κεχριμπάρι είναι το απολιθωμένο ρετσίνι κωνοφόρων δέντρων, του οποίου η  ηλικία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια χρόνια και περιέχει το succinic acid.

   Από παλιά, αλλά και στις μέρες μας, επιτήδειοι παίρνουν ρετσίνι πεύκων, το αφυδατώνουν σε φούρνους και έτσι αυτό στερεοποιείται!
   Το στερεοποιημένο ρετσίνι το πουλάνε σαν κεχριμπάρι! Για να εντοπιστεί η απάτη πρέπει να γίνει το τεστ του άνθρακα 14 το οποίο στοιχίζει περίπου 2.000€.
Το στερεοποιημένο ρετσίνι προωθείται στην αγορά με πολλούς τρόπους. Του βάζουν πολύ χαμηλή τιμή για να δελεάζουν τον αγοραστή ή πολύ υψηλή για να πείσουν ότι πρόκειται για αληθινό. Επιπλέον το προωθούν σε μικρές μικρές ποσότητες σαν παλιά οικογενειακά κειμήλια, μέσα από μικρές αγγελίες, από παλιατζίδικα και σε πραματευτάδες του δρόμου.

   Γι’ αυτό φρόνιμο είναι να προμηθευόμαστε κεχριμπάρι από καταστήματα γνωστά για την αξιοπιστία τους και την πολυετή γνώση του αντικειμένου.
Παρεμπιπτόντως, υπενθυμίζουμε ότι οι ακανόνιστες σε σχήμα κεχριμπαρένιες χάντρες είναι πολύ πιο φτηνές από τις ομοιόσχημες. Διότι για να φτιάξουμε ομοίου σχήματος χάντρες πετάμε πολύ υλικό.
   Επιπλέον πρέπει να αποφεύγουμε τις χάντρες από σκόνη κεχριμπαριού διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόση ποσότητα σκόνης κεχριμπαριού περιέχουν και πόση χημικής ρητίνης.