ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog δημιουργήθηκε για να καταθέτετε τις απόψεις σας που αφορούν στις γιρλάντες χειρός.
Οι κοινωνιολογικές
και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος θα είναι χρήσιμες.
Αναρτούνται όλα τα ενυπόγραφα σχόλια.
To blog ανήκει στην Λέσχη Φίλων Εύχαντρου www.efhantron.com

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 2

Αθέμιτος Ανταγωνισμός




Για μας η γνώση είναι ηρεμιστικό και η δημιουργία απόλαυση. 
Ικανοποιούμαστε όταν η γνώση μας διαδίδεται.
  Είναι τιμή μας που αρκετοί ανταγωνιστές μας, χρησιμοποιούν κείμενα  από το βιβλίο μας «Ο Δρόμος του  Ανθρώπου & του  Κομπολογιού», αλλά και στοιχεία από την έρευνά μας γύρω από το αντικείμενο που δημοσιεύονται στην κατηγορία Λαογραφία της  ιστοσελίδας μας.
   Θα ήμασταν πιο χαρούμενοι εάν οι ανταγωνιστές μας ανέφεραν την πηγή των πληροφοριών που αντλούν από εμάς, αλλά αποσιωπούν. 
  Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, για την συγγραφή του λαογραφικού μας πονήματος (το πρώτο στην ιστορία της λαογραφίας για το κομπολόι που κάνει τη διάκριση μεταξύ θρησκευτικού και κοσμικού κομπολογιού) πραγματοποιήσαμε ταξίδια έρευνας για το κομπολόι σε Τουρκία, Αίγυπτο, Περσία, Κύπρο, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Βιρμανία, Ινδία, Κίνα, Ταϋλάνδη, Ινδονησία. Επίσης συλλέξαμε ελληνικά ήθη και έθιμα από την ελληνική  βιβλιογραφία. Με αυτό το υλικό σε συνδυασμό με την απαλλαγή μας από εθνικισμούς και εξουσιαστικές επιρροές, κρατώντας μια σφαιρική αντιμετώπιση, καταφέραμε να ρίξουμε φως στο θέμα κομπολόι, το οποίο μέχρι πρότινος έπλεε στα ίδια θολά νερά που πλέουν ακόμη ο Καραγκιόζης, το μπουζούκι και το ρεμπέτικο. 

  Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε το ταξίδι μας στη σελίδα της Εύχαντρον